lördag 27 augusti 2011

Nytt tyg på gungstolen

Vi har fått min mans mormors gamla gungstol. Jättefin, men tyget var brunt och murrigt och passade inte till resten av vår inredning, så då klädde jag om den. Det blev genast kattens nya favoritplats, trots att den gungar och att barnen allt för ofta hjälper henne med farten! Tyget kommer förresten från Panduro.

fredag 26 augusti 2011

Gult guld

Vårt plommonträd har dött. Vet att det var mitt fel som sågade av en stor gren alldeles för sent på hösten strax innan snön kom. Att den vintern skulle bli extrem kall hade jag inte räknat med. Vi hoppades att trädet skulle ta sig och har därför låtit det stå kvar. Det hjälpte inte kan jag säga. Ser ut som ett träd från en skräckfilm med döda grenar åt alla håll. Igår kom min pappa förbi med ett helt gäng från deras fina plommonträd, tänkte göra marmelad men provsmakade ett. Helt underbart! Skålen tömdes snart så marmelad får det bli en annan gång.

tisdag 23 augusti 2011

Nattarbete

Visst kan det vara trevligt att ha en lummig trädgård med en häck runtomkring, men inte ikväll! Hade börjat rensa denna gigantiska häck när det började att skymma. Men envis som jag är gav jag inte upp, utan fortsatte att rensa där lyktstolparna var placerade. 
Plötsligt fick jag oväntat besök...
Det ska tilläggas att allt gick bra, trots ett påhopp från detta djur!
Obs! Länkbilden kan vara lite otäck för känsliga läsare..."djuret"

Inspiration

Ska på syjunta imorgon och funderar på vad jag ska göra. En raggsocka? En stickad tröja till Barbie? Eller varför inte lite gatukonst (tjuvtittat.se)? Funderar dock på vad som skulle hända om jag blir ertappad...om jag kastar en papperstuss på gatan ligger bötern på 800kr!

onsdag 17 augusti 2011

Ljus i mörkret

I det gråa trapphuset på jobbet har dom gjort det fint med konstgräs och flera vackra ljuspelare/lampor. Denna lampa föreställer en av Örebros gröna parker. Fotot är dock taget med min mobil så kvalitén är inte den bästa.

Outfit of today.

Black and grey

tisdag 16 augusti 2011

Skördefest



Dagens skörd blev hallon, svarta- och röda vinbär.

Sju års olycka...

Stängde dörren på bilen och hela sidospegeln gick i tusen bitar. Vilken olycka, stackars mig!

Köpte ett Gör-det-själv set på Biltema, det kan ju inte vara så svårt att laga...

Vanligt papper, spegelglas, två remsor med dubbelhäftande tejp, sax och en penna.
Gör först rent sidospegeln och lägg på papperet. Rita av och klipp ut mallen. Mät noga!  

Gör inte som jag och rita av den spegelvänt! Gör om och gör rätt! 
Klistra fast tejpen, sätt på spegelglaset och dra av plastfilmen. Klart!
                                              Visst blev det snyggt?!

lördag 13 augusti 2011

Finfina sjalen


Jobbar i helgen och passar på att kolla fina saker på nätet på rasterna. Har läst på alla mina favoritbloggares sidor och jag bara älskar att frossa i alla ideér och inspirerande saker det finns där. Det riktigt kliar i fingarna att få sätta igång att göra något! Kollegorna tycker säkert att jag är osocial men jag kan inte riktigt slitna mig från datorn. Gud så mycket fint det finns! Älskar den här sjalen och tyget. Enkel att göra med gamla tygbitar som du har hemma. Här finns en beskrivning på den finfina sjalen.

Underbart skåp för många små saker



Hittade detta underbara och praktiska skåp här på Martha Stewarts sida. Tänk så många små saker man kan förvara därinne. Bor man i en liten lägenhet eller inte har möjlighet att ha ett eget pysselrum så varför inte förvara allt i skåpet. Stäng dörren till skåpet och rummet ser städat o fint ut.
Bra när man behöver snabbstäda också, bara proppa skåpet fullt och sen stänga.
Sånt gillar jag!

Funderar på att bygga ett eget...om jag gör det så kommer jag självklart att lägga ut det här.
Tycker att skåpet är lite för sockersött för min smak, jag skulle nog måla det i en varm grön eller röd ton. Och för små klåfingriga ungar, sätta lås på det.

fredag 12 augusti 2011

Smart lösning på byxproblem

Hade köpt mig ett par nya byxor men så efter första tvätten så stack tyget ut precis vid knäppningen. Inte heller hjälpte det att dra tröjan över. Oerhört störande! Men så kom jag på den smarta lösningen...



...Ett litet gem. Enkelt, men fiffigt eller hur?!

Fredagmorgon

Har sovmorgon idag, grymt skönt. Barnen leker och jag är redan på min andra kopp kaffe.